Majski vikend v Puli

13.05.2017

1. dirka za prvenstvo Hitri Dirkač Grand Prix

10.04.2017

Sončno vreme pospremilo prvo dirko prvenstva HD Grand Prix

Juhej, za nami je že prva dirka letošnjega prvenstva HD Grand Prix. Dirkalne gokarte Rotax MAX smo prvič zagnali v Italiji, natančneje, na stezo Alberone, le streljaj od Kobarida, kjer je ob odlični stezi in še boljših dirkalnih gokartih za vrhunsko vzdušje poskrbelo še sončno vreme.

Fantje, ki se prvenstva udeležujejo že nekaj let, so tokrat dobili težko konkurenco v obliki 6-letnega Marka. Seveda ga nismo posedli za volan brutalnega Rotax MAX, s kakršnim tekmujejo ostali in kakršnega lahko praktično vsak vikend preizkusite tudi sami, je pa svoje prve vozniške kilometre nabral z manjšim in šibkejšim gokartom. Po dveh dnevih vožnje je utrujen nasmeh pokazal, da je bilo izjemno lepo.

No, preostala druščina dirkačev je kajpak v prvenstvo ugriznila z vso intenzivnostjo, motorji so brneli, gume drsele, gorivo pa teklo v potokih. Potočkih, pravzaprav. Družba dirkačev je s sobotnim treningom opravila zlahka, nekaj zdravega medsebojnega rivalstva je kajpak poskrbelo, da so bili časi iz kroga v krog hitrejši, obenem pa so ob naši skrbni analizi vsakega treninga vozniki popravljali svoje majhne napake. V `baznem taboru`, tako namreč imenujemo svoj večnamenski tovornjak, je bilo vzdušje sproščeno, kot se pri vsakem športu spodobi, pa se je na obrazih voznikov pojavila resnost pred vsako vožnjo. Že na sobotnem treningu, še bolj pa na nedeljskih dirkah.

Tri smo speljali v nedeljo in ob poznem popoldnevu, ko nas je sonce še vedno lepo grelo po obrazih, dobili tokratnega zmagovalca. Ime niti ni pomembno, ker je bila to šele prva dirka letošnje sezone, še šest pa jih čaka. Ker vemo, da te je zamikalo, naj dodamo, da še nič ni izgubljeno in se še vedno lahko prijaviš, močna konkurenca pa naj ti ne vzame poguma. Tudi pri nas namreč velja pravilo, da vaja dela mojstra.

V primeru, da na dirko vseeno nisi pripravljen, ker za volanom tako atraktivnega in zmogljivega dirkalnega gokarta še nisi sedel, te vabimo, da se udeležiš katerega od treningov, ki so vsak teden. Ali pa zgolj prideš na 10 minut zabave, povsem brez obveznosti za karkoli drugega. Datume najdeš na tej povezavi, in brez skrbi, tudi v Sloveniji jih izvajamo, v bistvu smo večino časa ravno v naši deželici. Na različnih lokacijah, da je bolj zanimivo, vsekakor pa predhodno znanje ni potrebno, vse, kar potrebuješ, je dobra volja. Za vse ostalo poskrbimo mi, še dirkalne čevlje, čelado in kombinezon ti bomo posodili.

Otvoritev sezone

06.04.2017

Hitri dirkač začenja novo sezono prvenstva HD Grand Prix

V soboto in nedeljo bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji dirkanja, v italijanskem San Pietro Al Natisone se bo namre? odvila prva dirka letošnjega prvenstva HD Grand Prix. Zmogljivi gokarti Rotax 125 MAX ponujajo 22 kW moči, kar zagotavlja pospešek do stotice v treh sekundah ter najvišjo hitrost preko 120 km/h.
Sobotni trening in nedeljska dirka sta namenjeni vsem, celo za najmlajše v starostni skupini od pet do osem let imamo pripravljeno tekmovanje. Profesionalcem ali amaterjem, vsem bo skupna ogromna količina zabave in sproščenega adrenalina. Za prijavo na dirko ali za več informacij o njej pa odhitite na www.hitri-dirkac.si/kje-in-kdaj/

DIRKAŠKI TEAM BUILDING!

01.01.1970


Obisk popularnega avtomobilskega novinarja in vlogerja